Het ontstaan van Business Mobile

Zolderkamer-kantoor-retro

Pand plus auto's

Wie is Business Mobile:
Business Mobile is opgericht in 2003 vanaf een zolderkamer in Purmerend.

In 2005 werd de zolderkamer te klein en werd er besloten een kantoor te betrekken in Purmerend op industrieterrein de Baanstede.

Daar kwam de groei in een stroomversnelling waardoor er werd gekeken naar eventueel over te nemen telecom bedrijf in de regio. In 2007 werd een vestiging van een gerenommeerd telecombedrijf overgenomen en verhuisde Business Mobile van Purmerend naar Alkmaar. De overgenomen vestiging had ook een Nokia Care Point dus naast het bieden van adviezen op het gebied van telecommunicatie was het bieden van service en het repareren van mobiele telefoons van het merk Nokia ook een van de kerntaken geworden.

Omdat de groei doorzetten is in 2010 besloten een nieuw pand te betrekken. Hiervoor werd op het zelfde industrieterrein een mooi pand gekocht welke zo werd ingericht dat de verdere groei de komende jaren mogelijk maakt. 2010 is ook het jaar geweest waar de kerntaken welke Business Mobile voor haar klanten uitvoert werden uitgebreid. Naast het aanbieden van mobiele telefonie werd er ook vaste telefonie aangeboden en glasvezel verbindingen. In 2012 zijn daar ook Hosted VoIP oplossingen bijgekomen. Om dit goed te kunnen doen en hier de kwaliteit en service te kunnen garanderen welke wij op het gebied van mobiele telefonie al jaren leveren zijn er twee nieuwe collega’s bijgekomen welke compleet opgeleid zijn tot Field Engineer. Momenteel zijn er al tientallen centrales uitgerold en dat zullen er in de komende maanden en jaren vele meer worden.
Één van de twee oprichters is nog steeds werkzaam binnen Business Mobile en zorgt voor de dagelijkse leiding met een nieuwe aandeelhouder welke op 1 januari 2017 is ingestapt. Zij zorgen er samen met het team van enthousiaste medewerkers voor dat de klanten van Business Mobile ontzorgd worden op het gebied van communicatie.

In 2017 worden er een aantal nieuwe diensten toegevoegd aan het assortiment van Business Mobile om zo klanten nog beter te kunnen faciliteren in hun communicatie behoeften, denk hierbij aan IoT en IT diensten. Ook wordt er in de zomer van 2017 een tweede vestiging geopend in Friesland (Sneek) om zo de klanten in die regio goed te kunnen bedienen.